“Masak megi jela halahhh” – Tunjuk Skill Memasak Tapi Netizen Perasan Benda Lain

Dulu pernah viral sebab didakwa jadi PA Syed Saddiq, lepas tu viral pula pasal masalah dengan bekas suami. Tapi this time, wanita ini viral sebab tunjuk bakat memasak di dapur pula? Melalui posting dekat Twitter, wanita yang dikenali dengan nama Cleopatra ni ada upload satu video tutorial memasak char kuey teow.

Memang dia tunjuk satu persatu step cara-cara masak char kuey teow tu dan katanya dia ada niat nak memasak bagi makan pada anak-anak tahfiz.

Cleo memasak CQT. Saya berniat untuk memasak bagi anak-anak tahfiz. Tahfiz mana yang dicadangkan untuk saya?

 

Sumber: Twitter

Tapi, dia sebaliknya terima kritikan dan ditertawakan netizen sebab aksinya yang nampak kekok ketika memasak. Bukan tu je, ada juga yang cakap memang obvious dia tak pandai masak sebab step yang dia tunjuk pun salah.

Orang tumis chilli paste dulu baru masuk udang pastu nape air last sekali?”

Kenape dia tak tumis semua bahan duluuuu?!!! Masukkan udang last, dia tak tahu ke udang cepat masakk!!!”

 

 

Sumber: Twitter

Ada juga netizen yang tegur pula cara pemakaian dia dan minta perbaiki dulu sebelum nak jumpa anak-anak tahfiz. Seorang netizen siap bagi cadangan supaya dia practice dulu dan jamu kawan-kawan makan sebelum teruskan niat nak bagi pelajar tahfiz yang makan.

 

Sumber: Twitter

VIDEO :

Ada netizen cakap, “Tak power la masak kalau tak cekak pinggang.” Haha!

 

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih! 

Jom Like Page Kami Juga Di Facebook Kasi Viral Press

Sumber: lobakmerah via diarivvip

 

Be the first to comment on "“Masak megi jela halahhh” – Tunjuk Skill Memasak Tapi Netizen Perasan Benda Lain"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*