Isteri Sebut Teringin Apa Sahaja, Ebit Lew Akan Tunaikan – “Walau Dia Cuma Pandang”…Untungnya!

Kisah dermawan dan sifat murah hati yang ada pada pendakwah bebas terkenal, Ustaz Ebit Lew dalam membantu orang ramai memang sudah diketahui umum.

Bahkan, sifat murah hatinya itu juga lebih dapat dilihat dengan pengorbanan yang dilakukan buat ahli keluarganya, khususnya kepada isteri tercinta.

Menurut Ebit, sebagai suami, dia akan berusaha untuk memenuhi segala permintaan dan keinginan orang rumahnya yang dianggap sebagai bidadari.

“Dulukan bila bidadari (isteri) saya sebut teringin apa-apa. Saya terus ingat, kadang saya tulis dekat kertas. 

“Saya niat mesti tunaikan cita-citanya walau dia cuma pandang. Sebab bidadari saya susah nak minta apa-apa. Senyap-senyap saya hadiahkan padanya,” katanya menerusi satu entri di Instagram.

Menurut Ebit lagi, dia melihat pemberian kepada isteri itu sebagai satu bentuk penghargaaan atas segala jasa yang dilakukannya dalam menguruskan hal rumah tangga.

“Suka beri kejutan padanya. Besar pengorbanannya daripada wanita biasa sehingga menjadi bidadari penyejuk mata. 

“Menutup aurat. Jaga solat. Didik anak dengan sunnah. Menggembirakan hati saya. Setia mengurus rumahtangga siang malam. Kurang berehat. Sentiasa menyokong dan bersama usaha yang saya lakukan. Ya Allah betapa diriku sayang padanya bidadariku,” coretnya.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Dulukan bila bidadari saya sebut teringin apa-apa. Saya terus ingat kadang saya tulis dekat kertas. Saya niat mesti tunaikan cita-citanya. Walau dia cuma pandang. Sebab bidadari saya susah nak minta apa-apa. Senyap-senyap saya hadiahkan padanya. Suka beru kejutan padanya. Besar pengorbanannya dari wanita biasa sehingga menjadi bidadari penyejuk mata. Menutup aurat. Jaga solat. Didik anak dengan sunnah. Menggembirakan hati saya. Setia mengurus rumahtangga siang malam. Kurang berehat. Sentiasa menyokong dan bersama usaja saya lakukan. Ya Allah betapa diriku sayang padanya bidadariku. . Best rasanya bila bawa bidadari beli barang dapur di @elewsmart . Apa bidadari saya nak terus order dan pastikan ada di kedai. Susu anak jenis apa. Beras jenis apa. Sabun dapur apa. Tisu jenis apa. Menggembirakan hati bidadari nikmat besar dalam hidup saya. Terima kaseh pada Allah yang hadiahkan bidadari ini dalam hidup saya . Doakan Sabtu ini opening di Bandar Seri Putra Selangor. Ahad di Taman Medan Jaya. Jaga sop. Pakai mask. Jaga jarak. Semoga Allah angkat covid 19 dari negara kita dan seluruh dunia-ebitlew

A post shared by Ebit Lew (@ebitlew) on

Bukan itu sahaja, kata Ebit, segala barangan keperluan rumah yang selalu diminta isterinya juga akan dipastikan turut dijual di kedai serbaneka miliknya.

“Seronok rasanya bila bawa bidadari beli barang dapur di Elewsmart. Apa bidadari saya nak terus pesan dan pastikan ada di kedai. 

“Susu anak jenis apa. Beras jenis apa. Sabun dapur apa. Tisu jenis apa. Menggembirakan hati bidadari nikmat besar dalam hidup saya. Terima kasih pada Allah yang hadiahkan bidadari ini dalam hidup saya,” katanya.

Sebelum ini, Ebit juga pernah menasihati golongan suami untuk tidak sesekali bersifat kedekut untuk membelanjakan wang terhadap pasangan masing-masing.

Foto: Instagram Ebit Lew

 

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih! 

Jom Like Page Kami Juga Di Facebook Kasi Viral Press

Sumber : Gempak

 

Be the first to comment on "Isteri Sebut Teringin Apa Sahaja, Ebit Lew Akan Tunaikan – “Walau Dia Cuma Pandang”…Untungnya!"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*